U planu da i oni koji žive u kućama u Nišu plaćaju vodu preko Objedinjene naplate

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2020, 11:27

U planu da i oni koji žive u kućama u Nišu plaćaju vodu preko "Objedinjene naplate"

Da i oni koji žive u individualnim domaćinstvima u Nišu od 1. januara plaćaju vodu i kanalizaciju preko Objedinjene naplate, predlog je Gradskog veća. Ako niški odbornici to usvoje i građani koji stanuju u privatnim kućama će sve komunalne troškove imati na jednom računu i plaćati na jednom mestu.

Gradsko veće je predložilo da poput Nišlija koji žive u zgradama i već dugo troškove za komunalije dobijaju na jednom računu, od sledeće godine i oni koji stanuju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u privatnim kućama ne dobijaju poseban račun za vodu i kanalizaciju.

Sekretarka za komunalne delatnosti Snežana Jovanović kaže da je usvojeno i da se smanji procenat koji će JKP Naissus plaćati Objedinjenoj naplati za tu uslugu.

Radi se o tome da je do sada ove poslove oko obračuna i naplate ove naknade radio JKP Naissus, a sada je intencija Grada, kako zbog epidemiološke situacije, tako i uopšte zbog izlaženja u susret građanima, da se na jednom mestu plaćaju stambeno-komunalne usluge, u tom smislu je intencija da i ove poslove prema fizičkim licima od 1. januara 2021. godine naplaćuje JKP Objedinjena naplata - objašnjava.

Pojašnjava da će Vodovod i Objedinjena naplata svojim ugovorom da regulišu preuzimanje zaposlenih, opreme i svega što je neophodno za ovaj posao.

Nova odluka koja bi trebalo da se primenjuje od sledeće godine ne važi za pravna lica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.