U niškom Lutkarskom gostuje predstava Čudesna šuma - ulaznica limenke

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U niškom Lutkarskom gostuje predstava "Čudesna šuma" - ulaznica limenke

Kako bi podigli svest predškolaca i osnovaca o tome koliko je važno da zaštite životnu sredinu, ali i unaprede njihova znanja o reciklaži, u niškom Pozorištu lutaka će u petak, 15. novembra, beogradski teatar izvesti predstavu "Čudesna šuma", a biće održana i akcija prikupljanja limenki koje će zameniti ulaznice.

Program "Limenkica ulaznica - Vratimo čoveka prirodi" počinje sutra u 12 sati, a mališani će moći da pogledaju predstavu Dečijeg pozorišta "Čarapa" >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Beograda. Ulaznica će biti limenka; foto: Arhiva dečijeg pozorišta "Čarapa"

Organizatori smatraju da je najefikasniji način da se deci "približi" reciklaža - prikazati da taj materijal ima svoju vrednost i to kroz društveno-odgovornu valutu alu-coin.

To je kovanica načinjena od aluminijuma koja na jednoj strani ima jedinstveni žig. Njega dobijaju donosioci pet praznih, iskorišćenih limenki i mogu ga koristiti kao sredstvo plaćanja isključivo u okviru programa. Jednim ALU-COIN-om "kupuju" jednu ulaznicu, a sa više njih "kupuju" olovke, torbe, knjige - pojašnjavaju organizatori.

Poručuju da će osnovce i srednjoškolce sutra dočekati "Li Men" - maskota koja će da im pomogne oko presovanja i zamene limenki za ulaznicu, kao i za ostale zanimljive predmete u "knjižarici" i "svaštarici".

Potom će moći da pogledaju kratki film o prirodnim staništima u Srbiji i izvođenje predstave Čudesna šuma - dodaju.

Reč je o projektu "Limenkica ulaznica – Vratimo čoveka prirodi" koji sprovode Udruženje građana "Eko art" i Dečije pozorište "Čarapa", a pomoglo je i Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Kažu da postoji već deceniju i da je dosad 70.000 dece i odraslih u čestvovalo u 300 ovakvih programa u 56 gradova, a ukupljeno je prikupljeno 500.000 limenki. Partner im je ove godine i Lutkarsko pozorište u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.