U niškom Deli prostoru tribina o ishrani vegana i vegetarijanaca

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U niškom "Deli prostoru" tribina o ishrani vegana i vegetarijanaca

Stručnjaci iz oblasti nutricionizma govoriće o benefitima i nedostacima biljne ishrane na tribini koja se održava u petak, 15. novembra u niškom "Deli prostoru", a na događaju će svoja iskustva preneti i vegani i vegetarijanci koji svakodnevno koriste ovakav način ishrane.

"Biljna ishrana - trend ili izbor budućnosti" je naziv tribine na kojoj će građani moći da se upoznaju sa različitim aspektima zdrave ishrane, a fokus će biti na hrani biljkama koju inače praktikuju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vegani i vegetarijanci.

Biće reči i o tome kako ovakav način ishrane utiče na zdravlje.

Stručnjaci iz oblasti medicine i nutricionizma dr Ivana Šarac i dr Jelena Milešević, izneće činjenice i dati odgovore na neke dileme vezane za ovakav način ishrane. Cilj ovog događaja je da građane i stručnu javnost informiše o preporukama vezanim za biljnu ishranu u budućnosti, kao i o benefitima i nedostacima koje takav vid ishrane ima. Pored toga, tribina će ugostiti iskusne vegane i vegetarijace koji će sa publikom podeliti svoja iskustva o ovakvom načinu ishrane - poručuju organizatori.

Govoriće i tome kako vegetarijanci mogu da nadoknade neke bitne nutrijente kao što su vitamin D, omega-3 masne kiseline, vitamin B12 i druge minerale, a ukazaće i na to kako ishrana biljkama utiče na ekologiju.

Definisaće se različiti pojavni oblici vegetarijanstva u današnje vreme, od onog religijskog preko zdravstveno-ekološkog i modernog načina ishrane. Pored toga, stručnjaci će izneti preporuke za pravilnu vegetarijansku ishranu i kod ljudi koji se intenzivnije bave sportsko/rekreativnim aktivnostima - dodaju organizatori.

Poručuju da je tribina u Nišu otvorena za sve kojima je ova tema interesantna, a poziv upućuju i onima koji se već hrane na ovaj način i koji će moći da se prijave za ušešće u nacionalnoj studiji o navikama u ishrani.

Tribinu organizuje Centar izuzetne vrednosti u oblasti istraživanja ishrane i metabolizma, koji postoji pri Instututu za medicinska istraživanja u Beogradu.

Početak je u 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.