U niškoj Klinici za urologiju opet se radi operacija laserskog razbijanja kamena

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2024, 19:36

U niškoj Klinici za urologiju opet se radi operacija laserskog razbijanja kamena

Posle duže pauze na Klinici za urologiju niškog Univerzitetskog kliničkog centra pacijenti mogu da se "reše" kamena u bubregu, mokraćnoj bešici ili mokraćnom kanalu na minimalno invazivan način - laserskom operacijom. Kako kažu uz UKC Niš, ovaj postupak se izvodi najsavremenijim opremom, a pacijenti mogu nakon operacije otići kući i istog dana.
Operacije laserskim "razbijanjem" kamena radile su se i ranije na niškoj Klinici za urologiju, ali su vremenom aparati zastareli i nisu mogli da se upotrebljavaju. Danas su urađene prve operacije posle te pauze, a pacijenti koji su operisani su stabilno i dobro se osećaju.
UKC Niš ponovo počinje da radi staru metodu, ali sa potpuno novom opremom. Važno je...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.