U martovskoj klasi za dobrovoljno služenje vojnog roka 40 momaka i devojaka iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 28.Feb.2024, 10:43

U martovskoj klasi za dobrovoljno služenje vojnog roka 40 momaka i devojaka iz Niša

Za 32 mladića i osam devojaka u niškom Domu Vojske organizovan je svečani ispraćaj na dobrovoljno služenje vojnog roka u martovskoj klasi. Oni će se narednih 6 meseci proći kroz vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Niški dobrovoljci potpisali su ugovore o služenju, a potpukovnik Branislav Stojanović, načelnik Regrutnog centra Ministarstva odbrane Niš, im je poručio da su ovim gestom pokazali koliko su odani i koliko vole Srbiju.

Iz Vojske Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << navode da se u jugoistočnoj Srbiji za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo 277 mladih, od toga 48 devojaka.

Inače, za dobrovoljno služenje roka mogli su da se prijave mladići i devojke koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina. Kako je ranije najavljeno iz Ministarstva odbrane, buduće vojnike očekuje i mesečna plata od oko 46.000 dinara, a svi oni koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika imaće skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ugovore o dobrovoljnom služenju vojnog roka potpisalo 40 momaka i devojaka iz Niša

Izvor: B92, 28.Feb.2024

U Domu Vojske Srbije u Nišu, organizovan je svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom upitnom roku. Tom prilikom 40 kandidata, među kojima je i osam devojaka, potpisalo je ugovore.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.