U fabrikama u Nišu nemoguća distanca, odbornik Stanković traži da nadležni zaštite radnike

Izvor: JužneVesti.com, 22.Mar.2021, 15:22

U fabrikama u Nišu nemoguća distanca, odbornik Stanković traži da nadležni zaštite radnike

Povodom novih mera koje su na snazi od jutros reagovao je odbornik niške opozicije Miodrag Stanković, koji upozorava da u proizvodnim pogonima fabrika u Nišu nije moguća distanca između radnika, pa je velika mogućnost da se zaraze i zato traži da nadležni ravnomerno zaštite sve radnike od infekcije kovidom i predlaže da se obustavi proizvodnja ili omogući zaposlenima rad od kuće ili plaćeno odsustvo.

Odbornik koalicije "Niš moj grad" je i ranije reagovao zbog nepoštovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mera protiv širenja korone u fabrikama u Nišu i tražio zaštitu radnika.

Novu odborničku inicijativu je podneo, jer, kako kaže, smatra da svi radnici treba podjednako da budu zaštićeni, bez obzira da li rade u javnom ili privatnom sektoru. Upozorava da nema distance u fabrikama; foto: Niš moj grad

Zaposlenima u stranim proizvodnim kompanijama kao što su Džonson elektrik, Jura, Leoni, Šinvon, Beneton, IMI, Cumtobel, nije moguće obezbediti adekvatnu propisanu zaštitu iz razloga što rade u prostorima koji nemaju toliku površinu da se napravi potrebna distanca između radnika. Mogućnost zaražavanja je velika, jer se u pogonima proizvodni proces odvija bez poštovanja propisane distance - navodi Stanković.

Podseća da je prema novim merama Vlade u svim objektima obavezno 9 kvadrata prostora po osobi, osim u fitnes klubovima, spa centrima i teretanama gde je neophodno obezbediti 16 metara kvadratnih, a to u pogonima niških fabrika nije moguće.

Zahtevam da se proizvodnja u ovim kompanijama ili privremeno obustavi, ili da se radnicima omogući rad od kuće, odnosno obezbedi plaćeno odsustvo, kao što je to uobičajeno u mnogim niškim institucijama, a sve kako bi zaštitili zdravlje radnika, njihovih porodica i da imaju isti tretman kao i zaposleni u javnom sektoru – zaključio je Stanković.

Podsetimo, od danas su na snazi nove mere Vlade koje znače da kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri ostaju zatvoreni, dok drugi mogu da rade uz stroža pravila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.