U Nišu više od 46.000 vakcinisanih protiv koronavirusa, na raspolaganju 4 vrste vakcina

Izvor: JužneVesti.com, 02.Mar.2021, 13:26

U Nišu više od 46.000 vakcinisanih protiv koronavirusa, na raspolaganju 4 vrste vakcina

Prvu dozu neke od dostupnih vakcina protiv kovida u Nišu je primilo 46.039 građana, kažu u Domu zdravlja, a revakcinisano je 27.396 ljudi. Na raspolaganju su trenutno 4 vrste vakcina, ali samo za one koji dobiju zakazan termin. Oni koji ga propuste mogu da se jave sutradan u Dom zdravlja ili da se ponovo prijave preko E-uprave.

Ukupno su medicinari niškog Doma zdravlja od početka imunizacije do 1. marta dali 73.435 doza vakcina protiv koronavirusa u Nišu, kaže pomoćnica >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << direktora Danijela Nešić.

Više od 27.000 građana je revakcinisano, a kaže da u Nišu trenutno ima svih vrsta vakcina koje su inače dostupne u Srbiji.

Trenutno su dostupne Astra Zeneka, Fajzer, Sputnjik i Sinofarm. Radimo prema zakazanim terminima E-uprave - navodi Nešićeva.

A šta da rade oni koji dobiju zakazan termin preko E-uprave, ali tada iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da odu i prime vakcinu? Nešićeva kaže da mogu da dođu sutradan u Dom zdravlja i dobiće svoju dozu vakcine za koju su se prijavili.

Ako ne možemo da rešimo jer se javljaju posle više dana i nedelja onda mogu da se prijave opet preko E-uprave i dobiju novi termin - kaže Nešićeva.

Prema poslednjim javno dostupnim podacima 524.231 građanin Srbije je do sada primio obe doze vakcine, a 1.470.406 doza vakcine protiv korona virusa je potrošeno od početka imunizacije.

Građani mogu da se vakcinišu samo kada se prijave i dobiju zvaničan termin preko E-uprave ili telefonom na broj 0800 222 334.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.