U Nišu uvećana cena vode za skoro 20 odsto

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2021, 17:39

U Nišu uvećana cena vode za skoro 20 odsto

Računi Nišlija za komunalije opet će se uvećati, jer će, nakon za odvoz smeća, plaćati više i za stavku vode. Naime, Gradsko veće je odlučilo da prihvati predlog JKP Naissus, te će cena vode biti veća za 19,79%.

Umesto dosadašnjih 58,35 dinara, koliko su domaćinstva plaćala za kubik vode i odvođenje otpadne vode, nova cena je 69,90 dinara. Ova nova cena odnosi se na kategoriju domaćinstava, dok će za korisnike koji se finansiraju na teret budžeta grada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << cena biti veća 13,71 odsto, a za posebne kategorije korisnika cena vode se neće menjati.

Cena vode nije menjana od 2015. godine, a iz JKP Naissus navode da je od tada značajno povećan broj korisnika i da su povećani troškovi održavanja, te da su zato predložili izmenu cena vode i odvođenja otpadnih voda.

Uzevši u obzir kalkulativne elemente, odnosno troškove na ime električne energije, goriva, amortizacije, bruto zarada, poreza i doprinosa, osnovnog materijala, rezervnih delova, inventara i tekućeg održavanja, koji utiču na cene vode i odvođenja otpadnih voda, kao i načelo nepostojanja razlike u cenama između različitih kategorija potrošača, preduzeće je predložilo povećanje cena - navodi se u obrazloženju.

Podsetimo, pre oko 20 dana je Gradsko veće odobrilo poskupljenje još jedne komunalne usluge - odvoza smeća, a cena je uvećana takođe za skoro 20%.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.