Izvor: Medijski istraživački centar, 11.Mar.2013, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu ulica Pirinčanih polja

 Komisija za nazive ulica u Nišu predložila je odbornicima gradske skupštine da usvoje predlog po kojem bi jedna ulica u tom gradu mogla da se zove ulica Pirinčanih polja.
Iako se ni u Nišu ni u okolini ne uzgaja pirinač, povod za imenovanje jedne ulice su navodi nekoliko putopisaca iz 15. 16. i 17.
veka koji su prolazeći kroz Niš zapisali da u „toj varoši mnogo raste pirinač“.
Prema obrazloženju Komisije za nazive ulica, Nemac Jakob Becek koji je kroz Niš prolazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << 1564. godine zapisao je da „u Nišu žive Turci, a u okolini raste pirinač“.
Putopisac Bertradon de la Brokijer, 1432. godine je zapisao – tu je jedna vaross , zvana Niš… i u vrloje lepom kraju u kojem mnogo raste pirinač.
Odbornici niške skupštine o predlozima Komisije za nazive ulica odlučivaće u sredu 13. marta.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš dobija ulicu Pirinčanih polja?!

Izvor: Kurir, 11.Mar.2013

NIŠ - Komisija za nazive ulica u Nišu predložila je odbornicima gradske skupštine da usvoje predlog po kojem bi jedna ulica u tom gradu mogla da se zove ulica Pirinčanih polja. ..Iako se ni u Nišu ni u okolini ne uzgaja pirinač, povod za imenovanje jedne ulice su navodi nekoliko putopisaca iz...

Nastavak na Kurir...

U Nišu Ulica pirinčanih polja?!

Izvor: NaDlanu.com, 11.Mar.2013

Komisija za nazive ulica u Nišu predložila je odbornicima gradske skupštine da usvoje predlog po kojem bi jedna ulica u tom gradu mogla da se zove Ulica pirinčanih polja... Iako se ni u Nišu ni u okolini ne uzgaja pirinač, povod za imenovanje jedne ulice su navodi nekoliko putopisaca iz 15. 16....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.