U Nišu se protest Srbija protiv nasilja nastavlja

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jul.2023, 11:57

U Nišu se protest "Srbija protiv nasilja" nastavlja

Za razliku od Novog Sada gde je neizvestan nastavak, šesti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu ipak je zakazan za petak, 21. jul. Okupljanje je opet ispred Gradske kuće u 19 sati, dok će šetnja biti završena kod kružnog toka kod "Delte". Organizatori najavljuju da će ga na kratko blokirati.

Odbornik u niškoj Opštini Pantelej iz stranke Zajedno za Srbiju i jedan od organizatora, Slaviša Dinić, kaže da će ruta biti sasvim drugačija u odnosu na dosadašnje protestne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << šetnje.

Okupljanje je u 19 sati ispred kabineta gradonačelnice. Zatim, idemo Ulicom 7. juli do crkve Svetog Luke, pa levo preko jagodin-malskog mosta, onda Pantelejskom ulicom do Ulice vojvode Mišića i zatim do kružnog toka kod Delte. Tu završavamo - objašnjava Dinić.

Dodaje da će se okupljenima obratiti profesor sa Departmana za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nišu Bojan Blagojević, kao i jedna studentkinja Filozofskog.

Zahtevi protesta:

Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

*tekst je izmenjen u prvoj rečenici nakon promene plana opozicije u Novom Sadu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Građane prebrojavaju, zastrašuju i omlovažavaju: U petak četvrti protest Jagodina protiv nasilja

Izvor: Danas, 20.Jul.2023, 11:18

  Četvrti građanski protest Jagodina protiv nasilja biće održan sutra, u petak, 21. jula. Kao i do sada početak protesta je od 19 sati u centru Jagodine, kod fontane.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.