U Nišu prosečna plata za 28 hiljada manja nego u Beogradu, a za 19 manja od novosadske

Izvor: JužneVesti.com, 25.Mar.2024, 17:59

U Nišu prosečna plata za 28 hiljada manja nego u Beogradu, a za 19 manja od novosadske

Prosečna januarska plata u Srbiji bila je 95.836 dinara, a Niš nije dostigao tu cifru jer je u najvećem gradu na jugu prosečna zarada bila nešto veća od 92 hiljade, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Daleko je Niš i od prosečne beogradske plate, koja je u januaru bila skoro 120 hiljada dinara, kao i novosadske koja bila nešto veća od 111 hiljada.
Jedina opština na jugu koja je "prešla" republički prosek i blizu je beogradske plate, jeste niška Opština Medijana - 105.225 dinara. Najniža primanja na jugu u januaru su bila u Crnoj Travi - 65.491 dinar.
Nakon Niša gde su najveće plate na jugu, sledi Pirot sa 85.713 dinara, dok je u Pirotskom okrugu najniža zarada u Beloj Palanci -71.286...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.