U Nišu otvoren Centar za upravljanje u kriznim situacijama (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 17.Okt.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu otvoren Centar za upravljanje u kriznim situacijama (VIDEO)

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić otvorio je u Nišu Centar za upravljanje u kriznim situacijama Srpsko-ruskog humanitarnog centra. Uspostavljanjem direktne video veze sa centrom u Ruskoj Federaciji i vežbom Vatrogasno-spasilačke brigade, demonstrirane su zajedničke operativne mogućnosti. U Gradskoj kući, potpisan je i protokol o saradnji između Grada Niša, ovdašnjeg centra i Univerziteta u Sanktpeterburgu.
Brzo delovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Srpsko-ruskog humanitarnog centra korišćenjem savremene opreme, ovoga puta, demonstirano je vežbom gašenja požara na rezervoarima naftne industrije Srbije, i spasavanjem povređenih radnika posle eksplozije. Pored brze reakcije, moderna komunikacijska sredstva omogućavaju zajedničko donošenje odluka sa centrom u Rusiji, Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i osmatranje i analizu uzroka vanrednih situacija nastalih delovanjem prirode i tehnogenim izazivačima.
Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova uručio je i ključeve laboratorije dekanu Fakulteta zaštite na radu u Nišu, koju je opremio Srpsko-ruski humanitarni centar i gde će se edukovati kadrovi za delovanje u vanrednim situacijama. Isti profil studenata obučava se i u Policijskoj akademiji i Fakultetu bezbednosti u Beogradu, čiji su predstavnici, takođe, dobili ključeve kabineta koje je opremio isti centar.
U obuci kadrova, na osnovu potpisanog Protokola o saradnji, učestvovaće i sanktpeterburški Univerzitet.
Predstavnici MUP-a i Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije uručili su nagrade učesnicima spasilačkih operacija iz Rusije, Niša i Užica. Predstavnici srpske Kraljevske Akademije, koordinatoru Srpsko-ruskog humanitarnog Centra u Nišu Viktoru Viktoroviću Safjanovu i pomoćniku ministra unutrašnjih poslova Predragu Mariću, zahvalili su na dosadašnjem angažovanju, uručivanjem zlatnih medalja sa likom Nikole Tesle.

 
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Rusi i Srbi spremni za spasilačke akcije

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2014, 08:17

Održavanjem zajedničke vežbe pripadnika niške Vatrogasno-spasilačke brigade, Crvenog krsta Srbije i Srpsko-ruskog humanitarnog centra na gašenju simuliranog požara na naftnim postrojenjima u Nišu je juče svečano otvoren Centar za upravljanje kriznim situacijama. ..Simuliranje opasnosti: Vežba...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.