Izvor: RTV 5, 18.Sep.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu održan okrugli sto o finansiranju medija (video)

Kako lokalne samouprave raspolažu sa novcem gradjana i da li su mediji u startu neravnopravni, jer se jednima direktno daju sredstva, a drugi su prepušteni tržištu, bilo je jedno od ključnih pitanja na Okruglom stolu u Nišu.
A da li je moguć model finansiranja medija, u kojem je informisanje oslobodjeno pritisaka od strane lokalne samouprave.
“Postoji način, i nije to teško sprovesti u praksi, samo je neophodna politička volja, i potrebno je da se sve radi transparentno”, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << kaže Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a. 
Na prezentaciji u Nišu, govorilo se i o tome da će šest gradova u Srbiji, medju kojima je i Niš, dobiti regionalne medijske centre. Ipak, za sada još uvek nije poznato, koja će televizija u Nišu, postati regionalni servis, kažu u Lokal pressu.
“Sve je to oduvek bilo samo političko pitanje, promenila se vlast, i pitanje je sada, koja će televizija preuzeti ulogu regionalnog medijskog centra, i još uvek se to ne zna koja će TV stanica u Nišu biti regionalni servis”, kaže Dejan Miladinović, predsednik UO PU Lokal pressa.
Okruglom stolu u Niškom medijacentru, prisustvovali su predstavnici Birn-a, NUNS-a, UNS-a, ANEM-a, i Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.