Izvor: RTV 5, 21.Sep.2012, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu održan Medjunarodni energetski Cedef forum (video)

Priroriteti Minsitrarstva energetike, razvoja i životne sredine, u narednom periodu biće obezbedjivanje energetske sigurnosti, i ulaganje u infrastrukturu čime će se postići što veća energetska efikasnost, rekla je u Nišu ministraka Zorana Mihajlović.
“Da smo krenuli da se bavimo ulaganjem u energetskom efikasnost pre deset godina, i da smo se bavili samo time, danas ne bismo uvozili ni jedan gigavat čas struje”, kaže Zorana Mihajlović, ministarka energetike u Vladi Srbije. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << /> Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, istakao je da je u planu ulaganje u obnovljive izvore energije, ali i da je neophodno pokrenuti privredu i povećati standard gradjana, kako bi se postigli bolji rezultati u oblasti energetike i ekologije u gradu i regionu.

“Ulaganje u privredu je neophodno, jer, bez razvijene privrede, ne možemo da razmišljamo o ekologiji i energetici, primer – u Nišu je obezbedjeno 8. 000 priključaka za gas, a koristi se samo 400, jer, za gradjane je još uvek skuplje to, nego da za grejanje koriste drva ili ugalj”, kaže gradonačelnik Zoran Perišić.
U prisustvu više stotina predstavnika državnih i gradskih institucija, stručnjaka iz oblasti energetike iz regiona, predstavnika domaših i inostranih kompanija iz ove oblasti, kao i banaka i ekonomista, u Niškom hotelu Naiss održan je treći  Medjunarodni Cedef energetski forum. 

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.