U Nišu i do 15 miliona dinara za medijske projekte

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu i do 15 miliona dinara za medijske projekte

Nišlije će ove godine plaćati do rekordnih 15 miliona dinara po medijskom projektu, odlučilo je gradsko rukovodstvo i time prošlogodišnju cifru od 9 miliona po projektu, koja je bila rekordna u Srbiji, dodatno uvećalo. Zaposleni u niškim medijima smatraju da ovoliki novac otvara vrata korupciji i nadaju se da će za novac koji plaćaju, Nišlije biti bar dobro informisane.

Ove godine godine Grad izdvaja čak 79 miliona dinara za medijske projekte, što je za 25 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << više od prethodne.

Visina sredstava predviđenih za projekte proizvodnje medijskih sadržaja utvrđena je u ukupnom iznosu od 79.000.000 dinara. Najveći iznos sredstava koji se odobrava po projektu je 15.000.000,00 dinara, a najmanji iznos koji se odobrava je 150.000,00 dinara - piše u konkursu.

Ivana Petrović iz niškog City radija, kaže da ovoliki novac otvara vrata korupciji i podseća da u Nišu najveći deo novca namenjenog za medijski sadržaj dobiju porodica Radomirović i Gašić.

Mi smo i prošle godine uložili protest što je podignuta svota na 9 miliona, zato što smo smatrali da je 9 miliona previsoka svota za medijski sadržaj koji treba da se proizvede u roku od 7 meseci. Ove godine 15 miliona. Tolike pare ni EU ne daje po projektu - kaže Petrovićeva.

Dodaje i da se nada da će Nišlije dobiti javno informisanje u skladu sa 79 miliona sopstvenih dinara.

Podsetimo, prošle godine Niš je maksimalno po projektu plaćao više od Ministarstva informisanja, a pare su, kao i prethodnih godina, uglavnom podeljene porodicama Radomirović i Gašić, koji su vlasnici medija bliskih vlasti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.