U Nišu građani izašli da spreče seču stabala zbog gradnje garaže

Izvor: JužneVesti.com, 09.Sep.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu građani izašli da spreče seču stabala zbog gradnje garaže

Kada su primetili da radnici Zelenila seku lipu pored parkinga na Sinđelićevom trgu u Nišu, nekoliko stanara izašlo je da zaustavi seču drveća. Lipa je ipak posečena, ali stanari najavljuju nastavak protesta zbog gradske odluke da se na tom mestu napravi javna garaža.

Da će ubuduće braniti komunalnim radnicima da seku stabla sa zelene površine pored parkinga, kazala je stanarka Sinđelićevog trga Danka Popović.Građani kažu da je lipa posečena uprkos tome što su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se protivili vičući sa prozora; Foto: V. M. R.

Uz poruku da moraju da se bore, iako su danas zakasnili da spasu lipu koja je godinama na tom mestu, podsetila je da ona i njene komšije ne žele da se na parkingu izgradi javna garaža.

Objašnjava da su danas pola sata posle podneva primetili radnike "Zelenila" kako seku drvo, vikali sa prozora, ali da je bilo kasno kada su izašli iz zgrade i stigli da reaguju.

Drvo je već bilo raskomadano, a oni ogorčeni.

Niko ne vodi računa o našim potrebama, a mi želimo da tu bude zelenilo, ne još 70 parking mesta i novih automobila koji će zagađivati okolinu. Mora da se nađe neko rešenje, ima toliko mesta na kojima množe da se izgradi garaža, recimo pored Nišave, a ne ovde gde ljudi žive - rekla je Popovićeva.

Da li treba da se napravi javna garaža na Sinđelićevom trgu?

Kiseonik, a ne nova vozila je, ističu, ono što njima treba.

Zato i za sutra najavljuju protest, a naročito i zbog toga što smatraju da je drvo posečeno krišom i protiv njihove volje.

Sutra ćemo bolje da se organizujemo, biće više nas ovde. Ovo nije Sava mala, ne može ovako da se radi - dodala je Popovićeva.

Najavili da sutra nastavljaju protest; Foto: V. M. R. Novinarka je Parking servisu i JKP Mediani uputila pitanja da li je lipa isečena zbog gradnje parkinga i da li je u planu da se poseku sva stabla.

Podsetimo, izgradnja javne garaže iza Narodnog pozorišta najavljena je krajem 2016. godine, a 2018. je rečeno da će Parking servis podići kredit od 40 miliona dinara kako bi se napravilo parkiralište slično onom kod Doma zdravlja.

To bi trebalo da obezbedi oko 70 novih mesta za automobile.

Odluku da se na ovom parkingu napravi javna garaža kritikovali su iz Narodne stranke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Stanari Sinđelićevog trga u Nišu sprečili seču lipa zbog izgradnje garaže

Izvor: Danas, 09.Sep.2019

Stanari zgrada na Sinđelićevom trgu u Nišu sprečili su seču stabala na tom trgu, zbog izgradnje montažne garaže. Članak Stanari Sinđelićevog trga u Nišu sprečili seču lipa zbog izgradnje garaže se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.