U Niš dolazi letonska pop-zvezda koja svira i na povrću

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jan.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Niš dolazi letonska pop-zvezda koja svira i na povrću

U okviru svoje turneje u kojoj nastupa u 12 evropskih gradova, kako najavljuju organizatori, letonska muzičarka i performerka Elizabet Balčus predstaviće se i niškoj publici 31. januara u klubu Feedback.

Letonka publiku privlači psihodeličnim i teatralnim nastupom koji su, kako kažu organizatori, jednako očaravajući i zbunjujući.

Sve je dozvoljeno u njenom muzičkom kosmosu: looping flaute i glasa, klika elektro popa i sviranje povrća (da, povrća) >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kao sintisajzer, ostavljajući slušatelja u blaženom stanju transa, negde u magnovenju - navode organizatori.

Pohađala je Letonsku muzičku akademiju kako bi studirala klasičnu i jazz flautu, kao i solo pevanje u rimskoj akademiji Santa Cecilia.

Elizabet je letonska muzičarka i performerka koja stvara neo-psihodelični pop iz iznenađujućih, kolažiranih, žanrovskih jukstapozicija koje su istovremeno melodične i eksperimentalne. Radi sa snažnom vizuelnom estetikom koja se oslanja na savremeni nadrealizam, savremenu modu i geometrijske slike - objašnjavaju organizatori.

Karte će se prodavati na ulazu u klub po ceni od 300 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.