U NKC-u izložba Studija paradoksa

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2018, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U NKC-u izložba "Studija paradoksa"

Umetnica Sanja Dević koja “misli argumentovano apsurdno", kažu u Niškom kulturnom centru, izložiće svoja dela u njihovoj galeriji. Izložba “Studija paradoksa” otvara se večeras.

Ova umetnica kroz svoje radove, kažu u NKC-u, pokušava da odgovori na pitanja nastanka, postanka i održanja u “posve apsurdnom svetu”.

Vodeći se saznanjem da umetničko delo nije prost skup formi, umetnica polazi od pretpostavke da slika sveta neraskidivo vezanog za formu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ne postoji. Umetnost sada ne imenuje već izražava. To je šansa da pojedinac svoju slobodu i samoostvarivost traži u sebi, a ne u sveopštem znanju - navode u NKC-u.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.