U Mramorskoj osigurači “iskaču” zbog krađe struje

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mramorskoj osigurači “iskaču” zbog krađe struje

Romi koji žive u Mramorskoj u naselju “Jevrejsko groblje”, kako kažu, već nedelju dana su bez struje. U niškoj Elektrodistribuciji tvrde da se mnogo krade struja, da je potrošnja velika i osigurači “ispadaju”.

Oni koji su se iz ovog naselja javili redakciji kažu da su dugo bez struje, da im ne rade uređaji, peći, kao ni frižideri i zamrzivači.

Da stvar bude gora, u Nacionalnom savetu Romske nacionalne manjine ukazuju na to da ne radi ni pumpa za fekalni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otpad.

Pumpa koja je uključena na električnu mrežu, a odvlači fekalni otpad, ne radi. Postoji mogućnost zaraze - kažu u Nacionalnom savetu.

Međutim, šef kabineta direktora Elektrodistribucije Niš Dragoslav Pavlović kaže da struja nije zapravo nikom isključena, osim jednog kabla velikog preseka koji je nelegalno bio priključen u najbližu trafo-stanicu.

Tamo ima puno nelegalnih kablova i puno krađa električne energije. Na prvoj najbližoj trafo-stanici do tog naselja mi imamo preko 90 % gubitaka. To znači da energija odlazi na krađu struje. Nelegalni kabl smo skinuli i taj ko je ostao bez struje je ostao bez struje, jer nije trebalo ni da je ima. Bio je nelegalno priključen - kaže Pavlović.

Ostali problemi nastaju, kako kaže Pavlović, zbog preopterećenja osigurača u samoj trafo-stanici.

Na svim izvodima u trafo-stanici “gore” osigurači, a “gore” zbog toga što su mnogi korisnici povezani nelegalno. Krenulo je hladno vreme, svi se greju na struju i osigurači “ispadaju” non-stop. Stalno reagujemo tamo i građane niko nije isključio, jednostavno osigurače menjamo, ali oni traju samo 2 ili 3 sata i “ispadnu” zbog opterećenja i opet nema struje - priča Pavlović.

On kaže da jači ne mogu da se stave, jer bi se onda grejali kablovi i moglo bi da dođe do požara, zato apeluje na stanovnike ovog dela Niša da smanje potrošnju i opterećenje na mreži kako bi imali redovno snabdevanje električnom energijom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.