U Donjoj Trnavi tribine i zabava u lokalnom kafiću, meštani biraju “Naj Trnavca” i “Naj Trnavku”

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2023, 20:06

U Donjoj Trnavi tribine i zabava u lokalnom kafiću, meštani biraju “Naj Trnavca” i “Naj Trnavku”

Nakon što su kreirali časopis Super Trnavac, kako bi pokrenuli i probudili niško selo Donja Trnava, meštani organizuju Veče Trnavaca u nedelju, 10. decembra, od 19 sati, u prostorijama Caffe Voltage-a. Najavljuju tribine o aktivizmu i filantropiji, stand up nastup, zakusku i dodelu pehara za Naj Trnavca i Naj Trnavku.

Meštanka Teodora Perić kaže da će događaj u nedelju, kao prava retkost u seoskim sredinama, biti kruna lepe i uspešne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine ispunjene raznim aktivnostima u Donjoj Trnavi.

Sa velikim nestrpljenjem očekujemo ovu aktivnost, pre svega zato što su takvi događaji prava retkost u seoskim sredinama. Ono što možemo da obećamo je dobar provod, puno smeha, kvalitetne priče i pozitivnu energiju. Zajedno slavimo aktivizam, uspehe i pozitivne promene - navodi Teodora.

Program Večeri Trnavaca otvara tribina o aktivizmu, na kojoj će govoriti aktivisti iz Udruženja Volim Topli Do, Džedajskog pokreta i Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Uslediće stand up nastup Ivana Drajzla, a onda se program nastavlja drugom tribinom o filantropiji.

Na toj tribini govoriće predstavnici Lokalne fondacije Niš, Udruženja Zoo Planet i FK Sloga iz Donje Trnave.

Nakon kratke pauze uz osveženje i besplatnu hranu i piće, sledi glavni deo večeri - dodela pehara.

Pehari će biti dodeljeni najaktivnijim komšijama koje su doprinele zajednici - Naj Trnavcu i Naj Trnavki, kaže Teodora.

Podsetimo, kako bi komšijama i komšinicama pružili razonodu, ali i mogućnost da svoje anegdote i priče podele sa drugima, dvoje mladih meštana Donje Trnave, Teodora Perić i Saša Stojiljković, kreirali su jula časopis Super Trnavac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.