U Deli prostoru panel diskusija i dokumentarci o diskriminaciji Roma

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U "Deli prostoru" panel diskusija i dokumentarci o diskriminaciji Roma

Sa predstavnicima organizacija i ustanova zainteresovani će u ponedeljak, 9. decembra u niškom Deli prostoru moći da diskutuju o diskriminaciji Roma. Ovo je prva panel diskusija "Upoznaj, ne sudi", čiji je cilj podizanje svesti o diskriminaciji Roma, kroz primere iz Niša i okoline i kratke dokumentarne filmove.

Cilj događaja je i podsticanje na adekvatno reagovanje u slučaju diskriminacije, prevencija, smanjenje predrasuda, te promocija tolerancije i antidiskriminacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
U okviru diskusije biće i po prvi put prikazana četiri dokumentarna filma o nasilju nad Romima. Svaki od njih sastoji se od izveštaja medija o slučajevima nasilja i diskriminacije koji su se dogodili poslednjih godina u Nišu, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu.

Na panel diskusiji u Nišu prisutnima će se obratiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, GIZ-a, udruženja građana Inicijativa za ekonomska i socijalna prava A-11, Roma World, kao i udruženja Ternipe - kažu organizatori.

Početak panel diskusije u Davidovoj 2 zakazan je za 11 i predviđeno je da traje do 13 sati. Potrebno je da oni koji žele da prisustvuju dođu nešto ranije, kako bi se registrovali.

Inače, ovo je prvi od događaja, pošto će se panel diskusija "Upoznaj, ne sudi" u narednom periodu održati još i u Beogradu, Leskovcu i Novom Sadu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.