Turistički vodiči vode đake i studente u besplatno razgledanje Niša

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2024, 12:14

Turistički vodiči vode đake i studente u besplatno razgledanje Niša

Arheološki park Medijana, Ćele-kula, Tvrđava i Koncentracioni logor "12. februar" destinacije su koje će u nedelju, 25. februara đaci i studenti brojnih osnovnih i srednjih škola i fakulteta iz Niša videti u jedinstvenoj autobuskoj i pešačkoj turi. Ovako će Udruženje turističkih vodiča grada Niša obeležiti Svetski dan vodiča koji je 21. februara.

Ovogodišnja tema obeležavanja Dana turističkih vodiča povezuje promociju i podsticanje zelenog turizma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Verujemo da su turistički vodiči u jedinstvenoj poziciji da deluju kao zeleni čuvari na svojim destinacijama i gradovima, stvarajući svest o prirodnom - geografskom i antropogenom okruženju, kroz svoje aktivnosti kod turista – putnika - kaže Nenad Rokvić iz UTSV Niš.

Predstavnici Udruženja turističkih vodiča Niša organizuju besplatno razgledanje grada u nedelju, 25. februara.

Kombinacija autobuskih i pešačkih tura bi počela sa dogovorenih lokacija u gradu i obuhvatala bi posetu: Arheološkom parku Medijana, Ćele-kuli, Tvrđavi i Koncentracionom logoru "12. februar". Ove godine su nam „turisti“ učenici i studenti niških srednjih škola i fakulteta: Ugostiteljsko – turističke škole, Gimnazije "9. maj", Gimnazije "Stevan Sremac", O.Š. "Radoje Domanović", Prirodno-matematičkog fakulteta, Filozofskog fakulteta i Singidunuma, kao i đaci Bogoslovije "Sv. Ćirila i Metodija" iz Niša - kaže Rokvić.

Veliku zahvalnost, kažu, duguju dugogodišnjim saradnicima Nitravelu, Eurotursu i Win travelu, kao i Narodnom muzeju Niš i Turističkoj organizaciji grada Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.