Tržnica 3,3 miliona dinara u minusu zbog slabe platežne moći građana

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2018, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tržnica" 3,3 miliona dinara u minusu zbog "slabe platežne moći građana"

Sa gubitkom od nešto više od 3,3 miliona dinara, kako je rekla sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti Vladislava Ivković, posluje niško Javno komunalno preduzeće Tržnica. Razlozi za to su, navode u Tržnici, “manji prihodi od zakupa tezgi”, nenaplaćena dugovanja, ali i slaba platežna moć Nišlija.

U periodu od januara do jula 2018. godine, kako je rekla Ivkovićeva, javno preduzeće zaduženo za niške pijace Tržnica nije poslovala kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je navela u Programu poslovanja.

U izveštajnom periodu JKP „Tržnica“ Niš iskazuje gubitak u iznosu od 3.381.376 dinara iz razloga dela sezonskog karaktera delatnosti, kao i činjenice da je u posmatranom periodu došlo do smanjenja ostvarenih prihoda u odnosu na planirane vrednosti - navela je Ivkovićeva.

U Tržnici obrazlažu da posluju u minusu zbog nenaplaćenih dugovanja i "pada kupovne moći" građana.

Preduzeće je ostvarilo negativan finansijski rezultat usled smanjenja prihoda po osnovu zakupa tezgi, zbog pada kupovne moći stanovništva, nerealizovanih prihoda po osnovu kamata i neostvarenih ostalih prihoda u planiranom obimu (nenaplaćeni prihodi iz ranijih godina, prihodi od sudskih taksi i sl.) - navode iz Tržnice u obrazloženju.

"Tržnica" posluje lošije od drugih niških javnih preduzeća

Inače, da je Tržnica u finansijskim problemima možda najbolje govori činjenica da je račun ovog preduzeća bio u blokadi zbog neplaćenog računa za struju. Tada su niška javna preduzeća Mediana, Naissus i Parking servis hitno morala da pozajme po 2 miliona dinara Tržnici.

Pre nekoliko meseci javno preduzeće Tržnica nabavilo je dvadesetak tona limuna, a prema tvrdnjama radnika više je bačeno nego što je prodato. Direktor JKP Tržnica Goran Đorđević rekao je da “limun kalira kao i drugi poljoprivredni proizvodi”, ali da preduzeće zbog toga nema gubitke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.