Trnova ružica i Pop Ćira i pop Spira ove nedelje u Pozorištu lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2022, 08:41

"Trnova ružica" i "Pop Ćira i pop Spira" ove nedelje u Pozorištu lutaka

Priča o stogodišnjem snu, uspavanom kraljevstvu i hrabrom spasiocu biće izvedena u četvrtak, 29. septembra od 18 sati u Pozorištu lutaka u Nišu, a komedija o avanturama dvojice popova i njihovih familija biće u nedelju, 2. oktobra u dva termina - od 11:30 i 13:30.

Komad "Trnova ružica" je decu stariju od 3 godine, a podseća malu i veliku publiku kako se uz malo truda, rada i upornosti može doći do željenog cilja.

U stalnom preplitanju duhovitih igranih i lutkarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rešenja deca učestvuju u kreiranju samog događaja na sceni, čime interaktivni proces predstavlja poseban doživljaj - piše u opisu predstave.

Predstavu je režirao Vladimir Lazić, a uloge tumeče Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Jovan Živković, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

U nedelju, 2. oktobra od 11:30 i 13:30 biće prikazana predstava "Pop Ćira i pop Spira", delo Stevana Sremca, namenjena za decu stariju od 8 godina.

Ovo delo koje je doživelo mnoge adaptacije za pozorište, kao i za male i velike ekrane, sada se obraća mladima. Ima li šta važnije od približavanja klasike novim generacijama? Čuvanjem jezika i Sremčevog književnog nasleđa kroz ovaj pozorišni poduhvat, direktno učestvujemo u obrazovanju onih koji tek dolaze - piše u opisu.

Predstavu je režirao Predrag Štrbac, a uloge tumače Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić, Teodora Stojković i Danilo Milenković.

"Pop Ćira i pop Spira" za decu stariju od 8 godina; foto: Ivan Nikolić, Pozorište lutaka Niš

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.