Trinaest letova otkazano zbog magle

Izvor: B92, Beta, 22.Nov.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaest letova otkazano zbog magle

Beograd -- Tokom dana i večeri, zbog magle na aerodromu Nikola Tesla otkazano je 13 letova, šest odlazaka i sedam dolazaka.

Otakazani su letovi aviona koji nisu opremljeni za sletajne i poletanje u uslovima smanjene vidljivosti koja je večeras oko 18 časova bila oko 100 metara. Kako je objašnjeno za B92, aerodrom "Nikola Tesla" nije zatvoren zbog magle i već tri dana koristi opremu takozvane 3B kategorije, ali aviokompanije same odlučuju da li će letove otkazati. Pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avioni umesto u Beogradu, sleću u Nišu.

Tako je bilo i u slučaju aviona kojim je u Srbiju doputovao Jelko Kacin. Kako je novinarima rečeno, avion u kojem se nalazio, nije mogao zbog guste magle da sleti na beogradski aerodrom, pa je preusmeren na aerodrom u Nišu.

JAT je otkazao odlazak za Podgoricu i Sarajevo a Olimpik erlajns za Atinu. Jutros je otkazan let Lufthanse za Minhen, jer avion te kompanije sinoć, zbog magle, nije sleteo u Beograd.

Tokom dana otkazani su dolasci i odlasci za Beč - Jatov i Istambul Turkiš erlajnsa.

Jatovi letovi iz Londona i Ljubljane, preko Niša, čije je sletanje na beogradski aerodrom bilo planirano za 17.15, odnosno 17.25 je otkazano.

Takođe, otkazano je sletanje aviona iz Atine, Podgorice i Minhena.

Aerodrom "Nikola Tesla" je sve vreme bio otvoren, jer ima kategoriju tri, što znači da avioni ne mogu da sleću samo ukoliko je vidljivost ispod 75 metara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog magle otkazano 13 letova

Izvor: Blic, 22.Nov.2009

Tokom dana i večeri, zbog magle na aerodromu Nikola Tesla otkazano je 13 letova - šest odlazaka i sedam dolazaka...Otakazani su letovi aviona koji nisu opremljeni za sletanje i poletanje u uslovima smanjene vidljivosti koja je večeras oko 18 časova bila oko 100 metara, rečeno je Beti na aerdoromu..."Jat"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.