Tribina na temu borbe protiv korupcije u četvrtak

Izvor: RadioCity.rs, 11.Jul.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina na temu borbe protiv korupcije u četvrtak

Na tribini će prvi put biti predstavljen alternativni Godišnji izveštaj  BIRODI-ja o tome da li su i u kojoj meri u gradovima i opštinama u Srbiji usvojeni Lokalni antokorupcijski planovi (LAP) i formirana lokalna tela za borbu protiv korupcije.
Prema Modelu LAP-a, koji je donela Agencija za borbu protiv korupcije, rok za usvajanje ovih planova istekao je 30. juna prošle godine.
Na tribini će se, takođe, govoriti dokle se stiglo u izradi Lokalnog antikorupcijskog plana Grada >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Niša i koji su problemi pratili taj proces.

Iako je Niš godinama unazad bio lider u insitucionalnoj borbi protiv korupcije na lokalnom nivou, a niški Lokalni antikorupcijski forum (LAF) je u Modelu LAP-a naveden kao obrazac za osnivanje i rad svih budućih lokalnih antikorupcijskih tela u Srbiji, donošenje niškog LAP-a danas kasni više od godinu dana.
Uvodničari su: Zorica Miladinović, koordinatorka LAF Niš u ostavci, Zoran Gavrilović, direktor BIRODI-a, dr Vesna Crnogorac, upravnica Centra za integritet (moderator Tribine).

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.