Tribina “Lik i delo Elene Ferante” u maloj sali NKC-a

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina “Lik i delo Elene Ferante” u maloj sali NKC-a

Ko je Elena Ferante? Da li je to jedna osoba ili grupa autora? Svetski književni kritičari kažu da je jedna od najznačajnijih italijanskih spisateljica, a zašto je to tako mogu da saznaju svi oni koji posete tribinu koja će biti organizovana u sredu, 16. oktobra u 18 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra.

Pod pseudonimom Elena Ferante, nastala je, sada već širom sveta, poznata Napuljska tetralogija. Knjige: Moja genijalna prijateljica, Priča o novom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prezimenu, Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju, Priča o napuštenoj devojčici, naslovi su koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Šta je to što je opčinilo čitaoce širom sveta, da li je Elena Ferante jedan pisac ili grupa autora, te zašto je književni kritičari iz celog sveta smatraju najznačajnijim savremenim italijanskim piscem, saznaćete ukoliko nam se pridružite u sredu 16. oktobra 2019. u 18 sati u Maloj sali NKC-a - kažu organizatori.

Na tribini će govoriti pisac Stana Dinić Skočajić, književni kritičar Aleksandra Gojković i novinarka Milica Milojević Kostić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.