Tri prva mesta za niški odred Lola na Državnom višeboju

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri prva mesta za niški odred "Lola" na Državnom višeboju

Na Državnom izviđačkom višeboju u Beliševu kod Vladičinog Hana, na kome su skauti rešavali zadatke iz topografije, orjentacije, pružanja prve pomoći i signalizacije, ekipe niškog odreda "Lola" bile su najuspešnije u tri od četiri kategorije.

Izviđači "Lole" osvojili su prva mesta u kategorijama mladih izviđača, starih planinki i starijih izviđača.

Na ovogodišnjem višeboju, koji je održan od 27. do 30. avgusta, učestvovalo oko 100 mladih iz Kruševca, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Subotice, Velike Plane i Niša, od kojih je 55 bilo raspoređeno u 11 ekipa u četiri kategorije.

Ono što organizatori navode kao zanimljivost ovog višeboja je težina staze koju su takmičari morali da pređu i ujedno i reše zadatke na stazi, ali su ekipe “Lole” bile jako uspešne u tome.

Ovogodišnji DIV pod nazivom “Vranje 2015” organizovali su Savez izviđača Srbije i domaćin Odred izviđača “Zavičaj 1093” iz Vranja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.