Tri pružna prelaza u Nišu bez polubranika zbog remonta pruge

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2022, 15:07

Tri pružna prelaza u Nišu bez polubranika zbog remonta pruge

Sa putih prelaza kod ulica Sarajevska, Milojka Lešjanina i Šumadijska u Nišu uklonjeni su polubranici dok traju radovi na železničkoj pruzi Beograd centar - Lapovo - Niš - Preševo - državna granica, kažu iz Železnica Srbije. Putnički železnički saobraćaj se obavlja alternativnim pravcima, a deo teretnog po desnom koloseku pruge. Radovi traju do 25. avgusta, a remont pruge na ovim prelazima nije trenutno obuhvaćen.

Između stanica Crveni Krst i Niš u toku su radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na remontu gornjeg stroja pruge, a radovi se izvode na levom koloseku pruge koji je na ovoj deonici u potpunosti zatvoren za železnički saobraćaj.

Putnički železnički saobraćaj odvija se alteranativnim pravcem preko trase Trupale - Niš, Ranžirna - Niš i obrnuto. Deo teretnog saobraćaja, za kompozicije sa dizel vučom, između stanica Crveni Krst- Niš odvija se po desnom koloseku pruge. Na putnim prelazima nalaze se znaci vertikalne signalizacije kojima se označava prelazak preko pruge - kažu iz Železnica.

Tri prelaza još čekaju remont; foto: Vanja Keser

Iz Železnica apeluju na poštovanje saobraćajne signalizacije.

Radi bezbednosti na putnim prelazima mašinovođe u ovakvim situacijama primenjuju zakonom i pravilnicima propisanu proceduru, tako što zaustavljaju kompoziciju i kada se uvere da nema opasnosti po ostale učesnike u saobraćaju daju zvučni signal i sa najvećom pažnjom pokreću kompoziciju preko putnog prelaza. Ovakva procedura se primenjuje na sva tri putna prelaza. Time se uz poštovanje saobraćajne signalizacije od strane vozača drumskih vozila obezbeđuje najviša bezbednost u uslovima radova na deonici pruge - kažu iz Železnica.

Radovi na tri putna prelaza u gradu nisu obuhvaćeni u okviru remonta pruge jer bi to stvorilo velike gužve u saobraćaju u Nišu, dodaju iz Železnice i kažu da će prelazi Sarajevska, Milojka Lešjanina i Šumadijska biti rekontruisani u narednom periodu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.