Tri predstave za mališane u Pozorištu lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri predstave za mališane u Pozorištu lutaka

U prvoj nedelji marta najmlađa publika će imati prilike da na repertoaru Pozorišta lutaka u Nišu pogleda predstave "Damojed", "Carev zatočnik" i "Kosić Bosić".

U nedelju 1. marta od 11:30 sati, niški lutkari izvešće predstavu “Damojed” u kojoj je glavni lik dobri zmaj “koji je vegetarijanac, ne voli da otima dame, a i kuburi sa plamenom”.

Pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju. Zmaj nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su ljubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zmaj, čak i onda kada je dobar - navodi se u sadržaju predstave.

Carev zatočnik” je na repertoaru u četvrtak 5. marta od 18 sati. Ovo je, prema opisu, kliširani siže svih bajki u kojima se razmaženoj princezi traži mladoženja, dok grozni džin preti carevini. Predstava je namenjena deci školskog uzrasta.

Predstava “Kosić Bosić”, koja će biti izvedena u nedelju 8. marta od 11:30 sati, namenjena je isključivo deci predškolskog uzrasta. Kako kažu u Pozorištu, ovaj komad je životna lekcija kroz priču u kojoj jednog kosa, naivnog poput deteta, vara lukavi lisac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.