“Trebaće kišobran jer prokišnjava” - za krov Gradske kuće 71.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2023, 10:14

“Trebaće kišobran jer prokišnjava” - za krov Gradske kuće 71.000 evra

Do kraja roka javnog poziva za radove na sanaciji krova na Gradskoj kući u Nišu stigle su četiri ponude, navodi se na Portalu javnih nabavki, a procenjena vrednost javne nabavke je 8.416.666 dinara. Komisija će odlučiti koja ponuda je odgovarajuća, a dok ne počnu radovi gradonačelnica Dragana Sotirovski i oni koji rade u Gradskoj kući moraće, kako je rekla, "da otvore kišobrane ako pada kiša jer zgrada prokišnjava".

Rok za podnošenje ponuda bio je do danas u 12 sati, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a do tog vremena stigle su četiri ponude - Gro Statika iz Veternika, Evro trgovine i izgradnje iz Donje Lomnice, beogradske firme MITO Progress & Construction i niške firme ZZ privrednik.

Nabavkom su obuhvaćeni sledeći radovi: pripremni radovi, tesarski radovi, krovopokrivački radovi, limarski radovi i radovi na staklenom krovu - piše u pozivu.

Procenjena vrednost javne nabavke je 8.416.666,66 dinara, piše u zapisniku o otvaranju ponuda, što je oko 71.000 evra. Komisija će pregledati ponude i doneti odluku, a kriterijum za izbor je cena. Dok ne stigne obaveštenje o izabranom ponuđaču, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i njen tim u kom su i većnici, ali i zaposleni u Kabinetu i oni koji su uz nju na konferencijama za medije moraće da se pribojavaju svake kiše. Gradonačelnica Niša: "Gradska kuća neće da se nadograđuje, već samo da se zameni krov"; foto: JV/Tamara Radovanović

"Ako ne požurimo, a počne da pada kiša, moraćete da otvorite kišobrane jer ova zgrada prokišnjava", rekla je Sotirovski okupljenjima na konefernciji prošle nedelje.

Zato je rekonstruišemo, a ne da bismo je unapređivali. Gledamo ovde kako kaplje, pogledajte zidove u ovom ćošku. Ova je zgrada zaštićena pre 36 godina. Ova zgrada je davno bila spremna za rekonstrukciju, posebno njen krov i stakleni deo koji prokišnjava. Mislim da to Nišu ne dolikuje i to je sramota kada dođu strane delegacije i vide takvo stanje. Obavestite vašeg... čitaoce, slušaoce i gledaoce da Gradska kuća neće da se nadograđuje, već samo da se zameni krov i da se konačno vidi šta će sa golubovima koji prave veliku štetu i koji, zbog svega toga što nanose gore, prave dodatni problem olucima - rekla je gradonačelnica.

Nije poznato da li gradonačelnici smetaju duhoviti komentari građana i čitalaca sa pitanjima da li će se nadograđivati zgrada jer eventualnu nadogradnju Gradske kuće, koja je 1986. proglašena spomenikom kulture i zaštićena je zakonom, morao bi da odobri Zavod za zaštitu spomenika kulture jer vlasnik ili korisnik nemaju pravo:

Ova zgrada u Ulici sedmog jula 2 je dvadesetih godina prošlog veka počela da se gradi za potrebe Narodne banke, sedamdesetih postala kuća Predsedništa Skupštine opštine Niša, a bila je mesto gde su se nekada obavljala venčanja, a sada je kancelarija gradonačelnice Niša i njenog tima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.