“Tajno, bez obrazloženja i bez mišljenja meštana” - protest u Gornjem Matejevcu zbog oduzimanja pašnjaka

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2023, 21:29

“Tajno, bez obrazloženja i bez mišljenja meštana” - protest u Gornjem Matejevcu zbog oduzimanja pašnjaka

Zbog odluke niških odbornika da pašnjak u njihovom selu bude vraćen u državno vlasništvo i da meštanima bude ukinuto pravo na njegovo korišćenje, žitelji Gornjeg Matejevca i stranka Zajedno za Srbiju najavljuju protest za četvrtak, 4. maj, od 18 sati, ispred Zadružnog doma. Kažu da im je pašnjak oduzet tajno i bez obrazloženja i brinu za njegovu budućnost.

Odlukom su obuhvaćeni i pašnjaci u Jasenoviku, a odbornici su je doneli na današnjoj hitnoj sednici niške >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Skupštine. Nadležni su najavili da će o nameni dalje odlučivati Ministarstvo poljoprivrede, da će taj prostor biti izdat i da će Grad prihodovati od toga.

Odbornik u Opštini Pantelej i predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju Slaviša Dinić pita zašto su utrina i pašnjak u Gornjem Matejevcu oduzeti hitno, tajno, bez obrazloženja, bez mišljenja meštana i bez mišljenja GO Pantelej.

To je mesto zvano Beli vrh. Nalazi se odmah iznad Gornjeg Matejevca, na katastarskoj parceli broj 73, ukupne površine 39 hektara. Od danas, meštani Gornjeg Matejevca nemaju pravo korišćenja ove utrine i pašnjaka - poručuje Dinić.

Pita i kome će prostor biti dodeljen i kakav će to uticaj imati na živote žitelja i životnu sredinu. Zato će građani protestovati u četvrtak, 4. maja, od 18 sati, ispred Zadružnog doma u centru sela, uz poruku da “i naredne generacije treba tu da žive”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.