Tajna sednica Upravnog odbora Divljane

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna sednica Upravnog odbora "Divljane"

U Gradskoj kući u Nišu je održana sednica na kojoj je, prema nepotvrđenim informacijama, razmatrana smena aktuelnog direktora Despota Despotovića. Novinaru Južnih vesti je bilo zabranjeno da uđe.

Da je sednica počela tačno u 14 sati Južnim vestima je potvrđeno na ulazu u Gradsku kuću, ali portir nije mogao da pusti novinara na sednicu, jer je iz sale u kojoj se održava sastanak stigla zabrana.

Rekli su "Ne". Šta da ti radim. Ne može, nikog od medija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i nema - kratko je rekao portir nakon konsultacija sa šefovima.

Nezvanično saznajemo da je jedina tačka dnevnog reda razrešenje aktuelnog direktora Despota Despotovića i predlog za imenovanje novog.

Navodno je gradski većnik Nenad Gašević juče pozvao Despotovića i zatražio njegovu ostavku, a pošto direktor nije hteo da je da, za danas je zakazan Upravni odbor.

Međutim, ovu informaciju nismo uspeli da proverimo, jer se Gašević od juče ne javlja na telefon.

Kako kaže lokalni overenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Predrag Blagojević, sednice javnih preduzeća i ustanova ne smeju biti tajne.

- U startu sednica ne sme biti tajna. Ona može da bude zatvorena za javnost samo ako članovi tog tela to izglasaju, ali i tada mora da postoji razlog. U ovom slučaju stvarno ne vidim valjan razlog - kaže Blagojević.

Međutim, u ovom slučaju novinaru nije pojašnjeno zbog čega ne može da prisustvuje sednici i da li je razlog odluka većine Upravnog odbora odmarališta "Divljana" ili je u pitanju nešto drugo.

Despot Despotović je na čelu odmarališta u Divljani 5 i po godina. Došao je kao kadar Ujedinjenih regiona Srbije, a novi mandat zadužio je sredinom prošle godine, i to tako što je izabran na konkursu.

Ostavku je, kako je sam rekao, iz moralnih razloga ponudio još krajem 2013. godine, ali ona tada nije prihvaćena.

Poslednja grupa školske dece u Divljani je bila u proleće 2014. godine, a nedavno su u ovom odmaralištu boravili sportisti.

Zbog lošeg poslovanja račun ove ustanove je u blokadi, i to na 3,5 miliona dinara, a zaposleni platu nisu primili 11 meseci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Despotović ostaje direktor “Divljane”

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2015, 15:46

Na sednici Upravnog odbora odmarališta “Divljana” nije izglasana smena aktuelnog direktora Despota Despotovića i on će na tom mestu ostati do daljeg. Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kaže da od smene ne odustaje...Kako je Južnim vestim potvrdila članica Upravnog odbora Silvana...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.