Svi u pripravnosti zbog obilnih padavina

Izvor: RadioCity.rs, 16.Maj.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi u pripravnosti zbog obilnih padavina

Obilne padavine napunile su tokom prepodneva kanalizacione kolektore, tako da su se oni izlivali u centralnom gradskom jezgru, od Železničkog mosta do Zetske ulice, rekao nam je Zoran Ignjatović iz JKP Naissus.
Sredinom dana, nakon intervencije radnika ovog preduzeća, ali i nešto slabijih padavina, stanje se popravilo, Zetska ulica bila je prohodna i autobusi su nastavili sa vožnjom na redovnim linijama. Ekipe JKP Naissusa su u pripravnosti jer su u najavi padavine do subote. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs <<
Voda za piće je bakteriološki i hemijski ispravna, ima je dovoljno za sve korisnike, a kontrole su češće.
Područija na teritoriji grada koja su ugrožena obilnim padavinama, obišli su gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković i gradski većnik prof. dr Žarko Ranković.
Nakon obilnih padavina u rejonu Brzog Broda izlio se Suvodolski potok koji je poplavio desetak kuća.
Ekipe zadužene za sanaciju od poplava su na terenu, obezbeđene su dovoljne količine vreća sa peskom i situacija je, koliko to dozvoljavaju uslovi , pod kontrolom, pa nije potreban angažman pripadnika žandarmerije i vojske, zaključeno je nakon obilaska ovog područja.

„Usled padavina nabujala je i Jelašnička reka koje je odnela jedan manji most, pa je jedna porodica zbog opasnosti od poplave sinoć evakuisana. Preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se zaštitilo nekoliko kuća koje su ugrožene usled nabujalosti ove reke“, navodi se na sajtu Grada.
Situacija u Nišu se tokom dana stabilizovala. Najteže je bilo na gabrovačkom putu i u Zetskoj ulici gde se voda sliva sa oklonih ulica pa je ispod nadvožnjaka kod Medicinske škole prepodne voda dostigla dubinu preko jednog metra.
Hala Čair je za sada bezbedna, svi kritični punktovi pokriveni su vrećama sa peskom, a naloženo je i obezbeđivanje odvoda atmosferske kanalizacije, kako voda ne bi prodrla u prostorije koje se nalaze u prizemlju ovog objekta.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

„Naissus“: Ekipe prazne šahte, voda u Nišu ispravna (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Maj.2014

Nakon obilnih padavina, ekipe Javno-komunalnog preduzeća „Naissus“ izašle su na teren kako bi otpušile šahte.. . Najkritičnije je, kao i obično, u Zetskoj ulici gde su kiše sa okolnog brda nanele mnogo otpada. Uprkos padavinama, iz niškog vodovoda uveravaju da Nišlije i dalje piju najbolju...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.