Izvor: RTV 5, 07.Apr.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan zdravlja (video)

Na Svetski dan zdravlja vremešne Nišlije proveravaju krvni pritisak i čekaju savete lekara kućnog lečenja i palijativnog zbrinjavanja u Rajićevoj ulici. Akciju Otvorena vrata sprovodi sprovodi Dom zravlja. Slogan je "Zdravlje dodaje život godinama".
"Preventivnim pregledina trebalo bi da se podvrgavaju sve starosne strukture. Mladi ljudi su zauzeti nekim drugim stvarima i možda ne brinu dovoljno, a trebalo bi", kaže dr Valentina Stanković iz kućne nege Doma zdravlja.
Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << je samo jedna od mnogih akcija koje tokom cele godine organizuje niški Dom zdravlja.

"Mi ćemo nastaviti da pozivamo sugrađane na preventivne preglede", kaže dr Milan Manojlović, direktor Doma zdravlja Niš. 
U parku Svetog Save akciju posvećenu Svetskom danu zdravlja organizovao je i niški Klinički centar.
"Ovo je prilika da popričamo sa ljudima, a što je najbitnije da pošaljemo poruku da su zdravi načini života ono što čuva naše zdravlje", ističe dr Nebojša Krstić, pomoćnik direktora Kliničkog Centra Niš.
Prema poslednjim statističkim podacima procenjuje se da će u narednih pet godina osoba starijih od 65 godina biti više nego dece mlađe od pet godina. Do 2050. najstariji će činiti 80% populacije u u zemljama niže ili srednje razvijenosti.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.