Svečano otvaranje male scene niškog Narodnog pozorišta početkom marta

Izvor: JužneVesti.com, 05.Feb.2024, 16:29

Svečano otvaranje male scene niškog Narodnog pozorišta početkom marta

Mala scena niškog Narodnog pozorišta dobila je nove tribine, a radovi koji su mesecima kasnili konačno su završeni pa se svečano otvaranje očekuje 11. marta, kada je i dan ove kulturne ustanove.

Upravnik pozorišta Spasoje Ž. Milovanović kaže da su nove teleskopske tribine namontirane što je ujedno bio i poslednji korak u izgradnji male scene.Uskoro svečano otvaranje; foto: Prvatna arhiva

Sada se, kako kaže, radi na čišćenju novog dela pozorišta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Čistimo, ispravljamo neke sitne stvari koje nisu valjale ali konačno je sve gotovo i svečano otvaranje planiramo 11. marte, možda koji dan kasnije ili ranije - kaže upravnik.

Ulaz na malu scenu; foto: Prvatna arhivaInače, poslednji probijeni rok za završetak radova na izgradnji male scene niškog Narodnog pozorišta bio je 27. decembar. Tender za izgradnju raspisan u aprilu, propraćen je brojnim ispravkama, ali i poništavan, pošto su se pojedine kompanije žalile da su diskriminisane i da dokumentacija nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Na kraju posao je dobilo pet firmi iz Beograda, kao i građevinsko preduzeće Tončev gradnja poslanika SPS-a i ministra Novice Tončeva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.