Supruga advokata koji zastupa Sotirovski i njenog zeta predložena za zamenika pravobranioca

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2023, 14:54

Supruga advokata koji zastupa Sotirovski i njenog zeta predložena za zamenika pravobranioca

Za zamenika pravobranioca Niša predložena je Jelena Ristić, supruga advokata koji zastupa gradonačelnicu Draganu Sotirovski i njenog zeta u privatnim sporovima protiv poslanika iz opozicije, a o tome će sutra na Skupštini odlučivati niški odbornici. Ristić kaže da u tome ne vidi ništa sporno, sa čim je saglasna gradska pravobraniteljka Marija Brajdić, koja ističe da nije imala saznanja o tome, ali i da to ne predstavlja nikakav sukob interesa.

Ukoliko niški odbornici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << budu glasali za ovaj predlog - Jelena Ristić će na tu javnu funkciju stupiti na period od 5 godina.

To što njen suprug zastupa gradonačelnicu u privatnim sporovima, a što će ona zastupati Grad na čijem je čelu Sotirovski, Ristić ne vidi kao sukob interesa.

Zašto bih videla kao sukob? Ja ne znam šta drugo da Vam kažem. Zašto bi to uticalo na moj rad? Nema razloga da utiče, to je to nemam šta drugo da dodam, prijatno - kratko je prokomentarisala Ristić.

Pravobraniteljka Marija Brajdić, čiji je predlog bio da Jelena Ristić postane zamenica, ističe da nije imala saznanja o tome da njen suprug privatno zastupa gradonačelnicu, ali da i pored toga smatra da sporovi pred Sudom koje vodi Grad, ne bi trebalo da imaju nikakve veze sa privatnim tužbama gradonačelnice, niti će se odraziti na posao.

Pravobranilaštvo zastupa organe Grada, ne gradonačelnicu i samostalni je organ. Svaki zamenik pravobranioca duži predmete po broju kako stižu i na kraju, nije predložen njen suprug, već ona. Ja lično ne vidim sukob interesa iako to nisam znala, jer nisam u obavezi da znam ko privatno zastupa gradonačelnicu, to su njeni lični podaci u koje nemam pravo da zadirem - rekla je Brajdić.

Predlog da Ristić bude zamenik pravobranioca, Brajdić objašnjava time što je, zbog obima posla i plate, bilo malo zainteresovanih kandidata za tu poziciju.

Imamo veliki broj predmeta, svake godine po 4.000 novopristiglih predmeta, a ukupno oko 14.000 predmeta u radu, svi kandidati sa kojima sam obavila razgovor budu neprijatno iznenađeni obimom posla i platom. To su jedini razlozi, a kriterijumi su veoma strogi i tako da od svih kandidata koji su se interesovali, Jelena je najbolji kandidat - istakla je Brajdić.

Ona je na kraju zaključila da je njenom izboru zamenika presudilo isključivo iskustvo, znanje i spremnost na obiman posao, te smatra da to što njen suprug privatno zastupa Sotirovski nije imalo nikakog uticaja da bude odabrana.

Inače, suprug Jelene Ristić, zastupa Sotirovski u sporu koji vodi protiv poslanice SSP-a za iznošenje ličnih i porodičnih prilika, dok zeta gradonačelnice zastupa u sporu sa poslanikom Đorđem Stankovićem, protiv kojeg su podneli tužbu za povredu ugleda i časti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.