Sud prodaje zgradu niškog “Pomoravlja”

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud prodaje zgradu niškog “Pomoravlja”

Upravna zgrada “Pomoravlja” na Bulevaru 12. februar, 3. decembra ide na licitaciju kako bi se radnicima koji su tužili firmu isplatile zaostale zarade i ostala potraživanja.

Kako stoji u Zaključku o prodaju nepokretnosti Osnovnog suda u Nišu, prodaje se zgrada poslovnih usluga koja se nalazi unutar same firme.

Površine je veće od 1.000 kvadrata, a njena procenjena vrednost je 63,7 miliona dinara.

Početna cena na prvom nadmetanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koje je zakazano za 3. decembar u 11 sati, u kancelariji 411 Osnovnog suda u Nišu iznosiće 60 % od procenjene vrednosti.

Bivši radnici koji su ranije tužili firmu kažu da ih ima dvadesetak koji očekuju da se prodajom upravne zgrade obezbedi novac za isplatu njihovih zaostalih zarada, nadoknada za prevoz i doprinose.

Mi smo se svi priključili jednom kolegi na koga se vodi tužba i svi u proseku potražujemo po 15.000 evra. Konkretno sve što nam nije plaćano od 2011. na ovamo - pričaju radnici.

Danas tamo radi petoro naših kolega, a mi svi ostali smo, iako ne radimo, akcionari u preduzeću i imamo oko 35 % akcija - kažu radnici.

Inače preduzeće je privatizovala porodica Andrijašević u čijem je vlasništvu građevinska firma “Kosanica” iz Niša. Račun "Pomoravlja" je, prema podacima Narodne banke Srbije, blokiran na oko 60 miliona dinara od 25. novembra 2012. godine, ali preduzeće i dalje radi i nije u stečaju.

Na sajtu USAID-a posvećenom lokalnom razvoju “Pomoravlje” je predstavljeno kao kompanija koja od 2014. godine traži strateškog partnera ili kupca i predstavljena je kao povoljna za “braunfild” investiciju.

Razlog za prodaju su teškoće u poslovanju u koje je firma, kako piše na sajtu, zapala usled ekonomske krize i nestabilnosti tržišta 2013. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.