Studenti se vraćaju na fakultete, počele svečane dodele indeksa

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2022, 13:08

Studenti se vraćaju na fakultete, počele svečane dodele indeksa

Dve godine od kako su zbog epidemiološke situacije, akademska predavanja prešla u virtualni svet, studenti se ponovo vraćaju u svoje amfiteatre i učionice. 12 fakulteta niškog Univerziteta prvi semestar otpočeće 3. oktobra kada će na većini njih biti organizovana i svečana dodela indeksa.

Zbog situacije sa kovid virusom od 2020. godine, niški studenti uglavnom su pratili predavanja onlajn. Kako su se sada stekli uslovi za nesmetano odvijanje neposredne nastave, vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << niških fakulteta ponovo su otvorena za studente.

Za sada je plan da se krene sa neposrednom nastavom i predavanja i vežbi, ukoliko dođe do eventualnog nekog pogoršanja epidemiološke situacije, mi ćemo da reagujemo u skladu sa preporukama Ministarstva - rekli su sa GAF-a.

Akademska godina za brucoše na svim fakultetima koji pripadaju Univerzitetu u Nišu, počinje 3. oktobra, kada i svečana dodela indeksa na većini fakulteta.

Ceremonija na Medicinskom fakultetu održana je juče, 29. septembara, a studenti Elektronskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta zaštite na radu, svoje indekse su dobili svoje indekse.

Kada je reč o početku semestra za starije studente, na većini fakulteta oni će krenuti 10. oktobara, osim studenata Mašinskog fakulteta gde godina počinje 17. oktobra.

Među 14 fakulteta koji su po okriljem Univerziteta u Nišu su i Tehnološki fakultet u Leskovcu gde godina počinje 3. oktobra, Pedagoški fakultet u Vranju i Poljoprivredni fakultet u Kruševcu gde još nisu donešene konačne odluke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.