Izvor: Medijski istraživački centar, 01.Feb.2012, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti pomažu teško obolelom kolegi

Studentski parlament Univerziteta u Nišu organizuje u četvrtak 2. februara u diskoteci „Studio“ humanitarni koncert za svog kolegu Danila Djordjevića (25), obolelog od akutne limfoblasne leukemije, kako bi prikupio sredstva za transplantaciju matičnih ćelija koja je jedini način da on ozdravi.
 Na koncertu će nastupiti muzičari Oliver Katić, Danijel Pavlović i Vukašin Brajić, učesnici televizijskih šou programa „Ja imam talenat“  i „Operacija trijumf“.
 'Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << akcija traje od kraja decembra. Obratili smo se Univerzitetu u Nišu i svim fakultetima u okviru njega kako bi uplatili sredstva za Danilovo lečenje, a apel za donaciju uputili smo i gradskim i opštinskim zvaničnicima u Nišu i regionu, kao i većim kompanijama. U okviru akcije organizujemo  i prodaju crteža dece predškolskog i ranog školskog uzrasta, kao i još jedan humanitarni koncert. Otvoreni su i računi na koje svi zainteresovani uplaćuju sredstva. Najvažnije je da se novac prikupi što pre jer je leukemija od koje Danilo boluje izuzetno agresivna i on se svakodnevno i bukvalno bori za život', kaže Melanija Micić, predsednica Inicijativnog odbora za pomoć Danilu i potpredsednica Studentskog parlamenta NU.
 Danilo, inače student prehrambene tehnologije, hospitalizovan je na Vojno- medicinskoj akademiji u Beogradu, gde mu je nedavno uradjena transplantacija matičnih ćelija koja nije dala rezultate uprkos tome što ima stopostotno podudarnog donora- svoju sestru Jelenu. Pojedini medicinski stručnjaci preporučili su Danilovoj majci Ljubici Vukobrat da se transplantacija ponovo obavi u nekoj od referentnih klinika u Evropi, na kojima su španse za uspeh veće zbog savremenijih protokola lečenja.  
Za početak lečenja matičnim ćelijama na tim klinikama neophodno je 50.000 evra, a kompletan medicinski tretman košta oko 230.000 evra. Danilova porodica nema ova sredstva, a njegova majka bila je prinudjena da zbog dosadašnjeg lečenja proda i porodični stan u kojem su živeli.
Humanitarni koncert počinje u 22 časa. Ulaznice su se prodavale u studentskim kancelarijama na fakultetima NU, po simboličnoj ceni od 100 dinara, a moći će da se nabave i na ulazu u “Studio”. U diskoteci će se nalaziti i kutije za dobrovoljne priloge, a prodavače se i “Crteži za Danilov život”, koje su radili niški osnovci od prvog do četvrtog razreda.
 Računi za pomoć
 Računi na koje gradjani mogu uplatiti sredstva za Danilovo lečenje u inostranstvu otvoreni su u Rajfajzen banci. Dinarski račun je: 265-161032000000-81, poziv na broj: 265-0200000050352-47, a devizni je: RS35265050000022521198. Studenti NU osnovali su i grupu na fejsbuku „Nišlije za Danila”, gde se može pronaći više potaka o akciji.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Humanitarni koncert "Pomoć za Danila"

Izvor: JužneVesti.com, 02.Feb.2012, 19:22

Večeras od 22h u diskoteci "Studio" biće održan humanitarni koncert za pomoć našem sugrađaninu Danilu Đorđeviću koji boluje od limfoblasne leukemije.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.