Studenti i profesori Elektronskog jedan na jedan u kvizu znanja

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jun.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti i profesori Elektronskog "jedan na jedan" u kvizu znanja

Odgovarajući na pitanja iz različitih oblasti, svoje znanje odmeriće studenti i profesori niškog Elektronskog fakulteta, u njihovom amfiteatru, 5. i 6. juna. Organizatori kviza, čiji koncept podseća na popularnu Poteru, obećavaju mnogo znanja i tenzije, ali i zabave, smeha i pozitivne energije.

Pitanja će biti iz oblasti opšte kulture, istorije, geografije, umetnosti, tehnike… Na početku svakog duela, pojašnjavaju organizatori iz lokalnog ogranka Udruženja studenata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << elektronike Evrope (EESTEC), student će birati početnu prednost u odnosu na profesora. Ukoliko pobedi, upravo ta početna prednost određuje njegovu nagradu.

Baš kao u Poteri, oba takmičara dobijaju ista pitanja, četiri ponuđena odgovora i vreme za koje treba da izaberu jedan od njih.

Student pobeđuje ako odgovori tačno na zadati broj pitanja, koji zavisi od početne vrednosti koju je izabrao. Student gubi onog trenutka kada profesor da više tačnih odgovora od zbira tačnih odgovora i dozvoljenih grešaka studenta - rekli su organizatori.

Cilj događaja je, navode u EESTEC, promovisanje nauke i tehnike, takmičarskog duha, ali i dobih odnosa između studenata i njihovih profesora.

Učešće na kvizu je besplatno, a trajaće od 18 do 22 sata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.