Streljana u Nišu završena, čeka upotrebnu dozvolu i novo takmičenje

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2020, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Streljana u Nišu završena, čeka upotrebnu dozvolu i novo takmičenje

Dugo čekana streljana u Nišu je u građevinskom smislu završena, kažu u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP), a trenutno se izvode završni radovi, kao i radovi na opremanju, tehničkom pregledu i pribavljanju upotrebne dozvole. Iako nisu svi radovi finiširani, niška streljana će u subotu, 8. februara ugostiti najbolje srpske strelce u Finalu Kupa Srbije.

Radovi u finišu; foto: L. M.

Godinu i tri meseca nakon početka rekontrukcije objekta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Čairu, streljana još nije gotova, ali ima sve uslove da bude domaćin značajnih domaćih takmičenja.

Tokom vikenda, u subotu, 8. februara i nedelju, 9. februara, Streljački klub Niš 1881 će biti domaćin Finala Kupa u "A" programu, a najavljen je dolazak najboljih srpskih strelaca.

U toku su završni radovi koji obuhvataju savremenu opremu, školske mete, elektronske mete, staklene pregrade i drugo - kažu iz KLERP-a.

Iz KLERP-a objašnjavaju da sportska streljana ima 33 streljačka mesta, kao i još 14 mesta u sali za finalno raspucavanje.

Streljana je već imala generalnu probu kada je organizovano drugo kolo Kupa Srbije, a tada su učesnici imali samo reči hvale za uslove u Nišu.

Realizacijom ovog projekta stvaraju se uslovi da se u Nišu održavaju mnoga međunarodna sportska takmičenja i državna prvenstva u svim kategorijama, i to po pravilu Svetske federacije, što bi doprinelo dodatnom prepoznavanju Grada Niša kao grada sporta u Srbiji i regionu. Ovakav tip objekta, koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, poštujući pravilnike ISSF (Međunarodne sportske streljačke federacije) oprema se vrhunskom opremom u domenu obloga podova i zidova, osvetljenja, automatike i klimatizacije - kažu u KLERP-u.

Podsetimo, izgradnja nove streljane počela je novembra 2018. godine, a prvobitni rok za završetak je bio 5. juna prošle godine. Rok je potom produžen jer su dodatni radovi usporili izgradnju, pa su je još jednom i produžili. Odlukom Gradskog veća, ukupna vrednost projekta sa PDV-om iznosi 126 miliona dinara gde će Ministarstvo privrede dati oko 30 %, a Grad Niš finansirati skoro dve trećine iznosa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.