Strah se nadvio nad ljude. I to malo što imaju, plaše se da će izgubiti!

Izvor: RadioCity.rs, 19.Jul.2016, 04:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Strah se nadvio nad ljude. I to malo što imaju, plaše se da će izgubiti!"

Urkos percepciji mnogih, da su generalno građani i građanke Niša nezadovoljni stanjem u gradu, finansijskom situacijom, i da sve teže podnose svakodnevne namete javno komunalnih preduzeća, na protestnom skupu na Trgu Kralja Milana okupilo se manje od stotinak, onih voljnih da se sa improvizovane govornice obrate mandataru.
Mogle su se čuti različite poruke mandataru Vučiću od kojih su gotovo sve bile vezane za partijsko zapošljavanje, nezaposlenost, razne vidove korupcije i loša >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << kadrovska rešenja u Nišu. Posebno je bilo zanimljivo izlaganje jednog Nišlije, koji je situaciju sa sređivanjem stvari unutar vladajuće stranke u Gradu, od strane razrešenog ministra vojnog Gašiča uporedio sa slučajem helikopter, pri tom izrazivši bojazan da bi čitav grad Niš mogao postati neki novi "helikopter".

Organizatori skupa, Nezadovoljne Nišlije, koji su, nedavno, od neformalne Fejsbuk grupe prerasli u udruženje građana sa 150 članova, međutim, zapravo nisu nezadovoljni zbog slabog odziva Nišlija. Kako smatraju, razlog tome leži u strahu ljudi.
"Sigurno je da smo očekivali veći odziv naših građana, ali izgleda da ima veći broj onih zadovoljnih ili onih uplašenih, koji nisu smeli da dođu. Ovo je naše prvo okupljanje i možemo u suštini biti zadovoljni samim skupom i njegovom organizacijom." - izjavili su organizatori za City radio i najavili da će sličnih skupova biti i nadalje pošto nisu obeshrabreni.

Nezadovoljne Nišlije od pre dve, tri nedelje deluju kao registrovano udruženje građana. Naši sagovornici kažu da je cilj okupljanja ljudi pod nazivom Nezadovoljne Nišlije, pokušaj da na konkretniji način postignu više i neke stvari, koje građane čine nesrećnim, promene na bolje.
Iako blisko sarađuju sa Udruženjem predsednika skupština stanara i podržavaju njihovu borbu za uvođenje komunalnog reda u grad Niš, Nezadovoljne Nišlije imaju i političkih ambicija, koje nameravaju da ostvare na sledećim lokalnim izborima.
"Naš cilj je da se na sledećim lokalnim izborima izborimo za mesta u lokalnoj skupštini", ističu i napominju da im je programski veoma blisko ono što rade već legendarni momci iz Mladenovca pod vođstvom imaginarnog lidera Preletačevića Belog.

Iako se ponose uzajamnom podrškom i saradnjom koju neguju sa UPSS-om, Nezadovoljne NIšlije su ipak nezavisno i samostalno udruženje.
"U početku je naravno neophodno da imamo podršku od već postojećih aktivnih udruženja građana u Nišu."- naglašavaju.
Šta je sa buntom građana u Srbiji? Ima li još buntovne Srbije ili je zavladalo Domanovićevo "Mrtvo more".

"Iako se na prvi pogled čini da je sve zamrlo, to je privid ispod velikog straha koji se nadvio nad ljude" - smatraju Nezadovoljne Nišlije.
"To je strah od gubitka njihovih jadnih i bednih poslova koje trenutno imaju. I to malo što imaju, plaše se da će izgubiti. A to je tužno".
Skup je protekao bez ikakvih incidenata i uz prisustvo novinara sa nekoliko portala, radio stanica i nacionalnih štampanih medija, a bez prisustva kamera lokalnih i regionalnih televizija.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.