Stipendiju Dositeja dobilo 214 studenata Univerziteta u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jun.2020, 20:44

Stipendiju "Dositeja" dobilo 214 studenata Univerziteta u Nišu

Dobitnicima stipendije "Dositeja" Fonda za mlade talente sa niškog Univerziteta danas su u Rektoratu uručeni ugovori, prema kojima će 10 meseci primati 30.000 dinara. Na konkursu za školsku 2019/20. godinu, dobila su 214 niška akademaca.

Studentima sa prosečnom ocenom 10, ugovore su uručili ministar Ministarstva omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i rektor Univerzitea u Nišu prof. dr Dragan Antić.

Ovi mladi ljudi koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << danas potpisali ugovore dokaz su da se trud i rad isplate. Stipendije će im biti podstrek da rade još bolje i više, a mi smo tu da ih podržimo i da im pomognemo. Fond za mlade talente ima za cilj stvaranje boljih uslova za profesionalni razvoj mladih i njihovo usavršavanje. Na godišnjem nivou Fond podrži preko 3.400 najboljih srednjoškolaca i studenata – rekao je ministar omladine i sporta.

Od 2014. godine Fond za mlade talente dodelio je 1.389 stipendija studentima završne godine osnovnih i master akademskih studija na Univerzitetu u Nišu.

Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30.000 dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.