Stipendija za master studije u Britaniji

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendija za master studije u Britaniji

Kandidati sa diplomom fakulteta i 2 godine prakse koje do sada nije stipendirala Vlada Velike Britanije mogu da se do do 3. novembra prijave za dobijanje „Čivning“ stipendije za master studije u Britaniji, koja je danas predstavljena u Nišu.

Ova stipendija obuhvata troškove školarine, vize, puta i mesečnu naknadu za troškove boravka.

U prijavi studenti treba da navedu tri studentska programa na bilo kojem univerzitetu uz dva pisma preporuke. Pri odabiru kandidata, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << biće ključna i lična izjava u prijavi gde kandidat treba da napiše zašto želi da studira i kako će iskoristiti svoje znanje u budućnosti.

Tražimo ljude koji mogu da postanu lideri u svom budućem pozivu. Za konkurisanje je neophodno da student ima istaknuti akademski angažman i praktično iskustvo u koje spadaju volontiranje i bilo kakvi neformalni angažmani - istakao je u Nišu Džeremi Lang, sekretar u ambasadi Velike Britanije.

Iz Ambasade Velike Britanije kažu da je posedovanje sertifikata znanja engleskog jezika neophodno tek na završnim ispitima, ali preporučuju da kurs završe u Srbiji.

Očekuje se da se za oko 2 hiljade „Čivning“ stipendija, koje finansira organizacije „Foreign and Commonwealth Office“, prijave studenti iz 160 država.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.