Steviću klasik „Beograd - Čačak“

Izvor: RTS, 17.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steviću klasik „Beograd - Čačak“

Olimpijac Ivan Stević kao član beogradskog Partizana, pobedio je u tradicionalnom klasiku „Beograd- Čačak“ na stazi od 136 kilometra od Trga repubike u Beogradu do centra Čačka.

Odsprintao je na cilju Vida Orbisa iz slovenačke ekipe Loborika posle 3:14,55 časova vožnje, dok je treće mesto, takođe u sprintu, pripalo Aleksanadru Dukiću reprezentativcu niškog Železničara MBN. Četvrt je stigao sa devet sekundi zaostatka Nebojša Jovanović, profesionalac u praškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sparti, dok je peti bio u istom vremenu Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN.

- Sjajna trka, borbena, sa mnogo begova i Stević je zaslužio da pobedi jer je bio u skoro svakom - kaže šef sturke oragnizatora trke, čačanskog Borca, Dragan Dostanić. - Rasplet je, kao i svake godine, došao na Rudniku, tu su se izdvojili najjači. Šteta za Nebojšu Jovanovića i on je bio na čelu kolone u finišu, sjajno se borio ali je ulovljen na prilazima gradu. Pobednika je, na radost čačanske poblike koja voli biciklizam, odlučio sprint, Stević se odlično izborio za poziciju i trijumfovao...

Ivan Stević, kome je ovo prva zvanična trka posle više od pola godine pauze zbog problema sa kaznom KONI, bio je prezadovoljan:

- Imao sam podršku i mojih suvozača iz Partizana i trijumf je zajednički uspeh. Čestitke domaćinu na odlično organizovanoj trci sa dobrim vozačima - naglasio je zadovoljni Ivan Stević.

Najuspešnije juniore ima Partizana, napunili su postolje, i na taj način su crno beli zaokružili uspešan dan na našem prvom i jedinom klasiku. Slavio je Nikola Stefanović u vremenu 3:15,04 časova. Drugo mesto propalo je Nikoli Kozomari u vremenu 3:19,20 dok je treći stigao Svetislav Blagojević u istom vremenu.

Na stazi se okupilo blizu 100 vozača iz  profi timova Loborika (Hrvatska) i Radenske (Slovenija) i selekcija Jedinstva (Tuzla), BSK (Banjaluka), Partizana, Železničara MBN (Niš), Crvene zvezde, Radničkog (Kragujevac), Metalca (Kraljevo), Kruševca, Vojvodine i Vela iz Novog Sada i domaćina, čačanskog Borca. Najbolje su nagradile i ugledne fire-  prijatelji biciklizma koje su pomogle organizaciju: CINI, Osiguranje Sava, Dunav osiguranje, Simgrad, Furnkes, Urban projekt, a pokrovitelj trke  bio je Grad Čačak.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.