Stevan Sremac za  Aleksandra Gatalicu

Izvor: RTS, 26.Okt.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stevan Sremac" za Aleksandra Gatalicu

Nagrada "Stevan Sremac", koja se dodeljuje šesti put pripala je književniku Aleksandaru Gatalici za roman "Nevidljivi. Gatalica je već dobitnik velikih književnih nagrada "Miloš Crnjanski" i "Ivo Andrić.

Beogradski pisac Aleksandar Gatalica dobitnik je nagrade "Stevan Sremac" za roman "Nevidljivi" u izdanju Zavoda za udžbenike, saopšteno je u Niškom kulturnom centru.

Odluku o nagradi doneo je žiri u sastavu Stojan Đorđić, predsednik, Snežana Milosavljević-Milić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Mileta Aćimović Ivkov, članovi, većinom glasova, rečeno je prilikom saopštavanja odluke o nagradi.

Nagrada se dodeljuje za najuspešniji roman ili knjigu priča objavljenu u prošloj godini, prema oceni žirija, a nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa.

Nagrada "Stevan Sremac", koja se dodeljuje šesti put, biće uručena Gatalici 11. novembra.

Gatalica je za stvaralaštvo već dobio dve nagrade - "Miloš Crnjanski" 1993. godine za roman "Linija života" i "Ivo Andrić" 1999. za knjigu pripovedaka "Vek".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.