Stečaj ne mora da znači i prestanak rada preduzeća (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Feb.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stečaj ne mora da znači i prestanak rada preduzeća (VIDEO)

Niški sud trenutno vodi 141 stečajni postupak, od čega šest reorganizacija, što praktično može da znači da ta preduzeća mogu da budu oporavljena, pojašnjava za NTV stečajni upravnik Ljubomir Kostić. Ipak, najveći broj preduzeća je bez radnika, opreme i imovine, pa su šanse za njihov opstanak – male.
Stečaj uslovno ne mora da znači i prestanak rada preduzeća, kažu stručnjaci. Ukoliko su tržišni uslovi povoljni, postoji mogućnost da se preduzeće oporavi. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << to se u većini slučajeva ne desi, kaže za NTV stečajni upravnik Ljubomir Kositć.
Ipak, gotovo je nemoguće oporaviti preduzeća koja nemaju nikakve uslove za rad, poput mnogih koja su već u stečajnom postupku.
Najbitnije je, kažu stručnjaci, da se blagovremeno uđe u stečajni postupak.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.