Stazama Josifa Pančića - prolećna akcija niških izviđača

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2024, 10:46

"Stazama Josifa Pančića" - prolećna akcija niških izviđača

Izviđači i planinke iz Odreda "Josif Pančić" iz Niša organizovaće od petka, 19. do nedelje, 21. aprila 15 kilometara dugu ekološku šetnju u Donjoj Trnavi. Akcijom žele da promovišu ekološku svest i očuvanje prirode, ali i obeleže 210 godina od rođenja čuvenog Josifa Pančića, kao i predstojeći Dan planete Zemlje.

Pored šetnje i istraživanja novih predela i prirodnih lepota okoline Niša, ova ekološka šetnja, prema rečima izviđača iz Odreda "Josifa Pančića" >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kažu ima za cilj da nam svima skrene pažnju na to da deca i mladi vrlo malo provodi vremena u prirodi, što dosta utiče na mentalno i fizičko zdravlje.

Zbog toga, kažu, da će u pauzama šetnje organizovati radionice i aktivnosti na temu očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja. Uz radionice će, kako je najavljeno i posaditi nekoliko Pančićevih omorika.

Naš cilj je da ovakvim aktivnostima i programom skrenemo pažnju na značaj očuvanja okruženja, ali i da mladima usput izgradimo zdrave vrednosti koje će uticati na njihovu transformaciju u bolje pojedince. Izviđačka organizacija ima konstruktivnu ulogu u društvu i naša ambicija je da, formirajući bolje pojedince, doprinesemo formiranju boljeg društva u celini - kažu iz Odreda.

Pored izviđača koji će trodnevnom aktivnošću odati počast prvom predsedniku Srpske kraljevske akademije Josifu Pančiću, šetnja je namenjena, kako kažu niški izviđači i svim ljubiteljima prirode koji žele da subotnji dan provedu u Donjoj Trnavi, a okupljanje je zakazano u 9:30 ispred Osnovne škole “Branislav Nušić” i cena učešća će biti 250 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.