Staša Gejo: Sreća nije bila na mojoj strani

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2020, 10:35

Staša Gejo: Sreća nije bila na mojoj strani

Nakon višemesečne pauze sa takmičenjima zbog pandemije korona virusa i prethodne pauze zbog povrede, najbolja srpska sportistkinja u sportskom penjanju Staša Gejo osvojila je srebrnu medalju u kombinaciji tri discipline i bronzanu u bolderu na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Viza za Olimpijske igre u Tokiju joj je zamalo izmakla, a mlada Nišlijka kaže za Južne vesti da nije preterano >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tužna jer je dala sve od sebe, ali sreća nije bila na njenoj strani.

Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš i dvostruka dobitnica nagrade za najboljeg sportistu Niša vodila je veliku borbu nedelju dana na Evropskom prvenstvu sa kog se vraća sa dve medalje.

Bronzana medalja u bolderu; foto: Russia climbing, YouTube, screenshot

Došla je do finala u brzinskom penjanju, gde je zauzela 11. mesto, a onda osvojila bronzanu medalju u svojoj omiljenoj disciplini - bolderu. Nakon polufinala u lidu, usledila je borba za poslednje mesto na Olimpijskim igrama koje bi naredne godine trebalo da budu u Tokiju.

Nakon svega prikazanog, bila je druga od 20 takmičarki pred kvalifikacije u kombinaciji sve tri discipline. Ispred nje je bila samo Ruskinja Viktorija Meškova, evropska šampionka u lidu i bolderu.

Olimpijska viza zamalo izmakla; foto: IFSC, YouTube, printscreen

U kvalifikacijama je 23-godišnja Nišlijka bila odlična i bila druga pred finale i odlučujuća nadmetanja. A tamo, borba do kraja i sitnice koje su odlučile da pomenuta Ruskinja Viktorija Meškova bude prva i uzme vizu za Igre, ispred Staše Gejo.

Nemam puno toga da kažem. Nisam preterano tužna. Dala sam 100 %, ali jednostavno ova kombinacija je jako nepredvidiva i sreća nije bila na mojoj strani. Zadovoljna sam svojim nastupom, to je sigurno. Sada mi sledi odmor i pripreme za bouldering - moju najdražu i najjaču disciplinu - rekla je Staša za Južne vesti.

Podsetimo, Staša je, pre ovog Evropskog prvenstva, u dosadašnjoj seniorskoj karijeri osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder, bila je prvakinja Evrope u bolderu 2017. godine, kao i prva na Svetskim igrama u Vroclavu iste godine, a ima i bronzanu medalju sa Svetskog kupa u Kini.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Evropsko prvenstvo,   Vize,   Japan

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SREBRNA SRPKINJA PROŠLA KROZ PAKAO: Kolika je CENA uspeha: Pogledajte njena STOPALA i PRSTE! FOTO

Izvor: Kurir, 30.Nov.2020

Srpska reprezentativka u sportskom penjanju Staša Gejo ostvarila je veliki uspeh i osvojila  srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.